Standaard pagina

Ontharen met IPL of Laser

Ontharen met IPL of laser is een nieuwe methode voor het reduceren van overbeharing. Hierbij wordt licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. Het is een snelle, vrijwel pijnloze methode.

Niet geschikt voor alle haarkleuren
Deze ontharingsmethode is niet geschikt voor blonde, grijze en rode haren. Deze bevatten niet genoeg pigment. Heel donkere huiden bevatten juist veel pigment en hebben een aangepaste instelling nodig. Bij het ontharen met IPL-Laser zijn meerdere behandelingen nodig over een langere periode. De beste tijd voor lichtontharing is de winter omdat de huid dan minder gekleurd is.

Voorbereiding
Voorafgaand aan elektrisch ontharen of laser/ipl-ontharing verwijdert u de haren alleen door middel van knippen, scheren of ontharingscrème. Hierdoor verergert uw overbeharing niet. Integendeel: u ‘spaart’ hierdoor haren op om uw behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn.

Kosten en vergoedingen
Tijdens een intakegesprek informeert uw schoonheidsspecialist u uitgebreid. U krijgt ook een prijsopgave. Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten voor verwijdering van overbeharing in het gezicht. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. De voorwaarde dat de schoonheidsspecialist geregistreerd staat bij ANBOS en verzekeringsmaatschappij. The Bodystyliste is dat!

Elektrisch ontharen

Dit is een specialisatie waarvoor wij de nodige diploma’s in huis hebben en bij de Anbos geregistreerd staan. Het is een methode om definitief van overbeharing af te komen. Het wordt op de kleinere oppervlakten toegepast zoals de bovenlip, kin en wenkbrauwen. Met behulp van een dun naaldje welke langs de haar in de haarfollikel wordt gestoken wordt de voedingsbodem (met door elektriciteit opgewekte warmte) van de haar vernietigd. Aangezien haar verschillende groeifases kent, zijn meerdere behandelingen nodig, omdat niet iedere haar op hetzelfde moment groeit en dus zichtbaar is.

_______________________________________________

Tip:

Vergoeding verzekeringsmaatschappijen; Elektrisch ontharen van over beharing in het gelaat wordt door veel  verzekeringsmaatschappijen vergoed. Informeert u er bij uw eigen verzekeringsmaatschappij maar eens naar. Ik ben gecertificeerd om te mogen behandelen voor de verschillende maatschappijen.